Veprat

Biografia

Të dhënat personale

Mbiemri: DEMAKU 
Emri i babës: Hajriz 
Emri: Daut 
Data e lindjes: 13 / 10 / 1944 
Vendi i lindjes: Abri e Eperme (Drenicë) 
Shkollimi fillor: Në vendlindje 
I mesëm dhe i lartë: Në Prishtinë, Universiteti i Prishtinës, gjuhë dhe letërsi shqipe 
Shkollimi i vërtetë: 1992-1999 “KURSET PËR FRESKIMIN E DIJES” dhe kurset të tjera të dijes praktike dhe të vërtetë. 
NJOHJA E GJUHËVE: Gjuha shqipe, gjuhë amtare, 
Gjuha serbe ose kroate, e folur dhe e shkruar 

HISTORIKU I PUNËSIMIT:

1968 – (gjashtë muaj) REDAKTOR NË REVISTEN LETRARE “Jeta e re” 
1969-1971 – kryeredaktor i gazetës së studentëve të Kosovës “Bota e re” 
1970 –1971 - Kryetar i Lidhjes së Studentëve të Kosovës, 
1974-1987 – gazetar dhe redaktor në gazetën arsimore “Shkëndija” 
1987 –1991 drejtor i Kooperatives Botuese të Librit Bujqësor “Panorama” 
1999- 2004 drejtor i Edicionit të Botimeve të “Rilindjes” 
2000 – themelues i OJQ Qendra e Mendimit Pozitiv 
2002 – Ligjërues i Lëndës “Arti i mendimit Pozitiv në Universitetin AAB 
2007 – drejtor i Qendrës së Mendimit Pozitiv 

VEPRA ORIGJINALE

1967 - “Birgjet e thata” tregime, Botues “Jeta e re” Prishtinë, 
1969 - “Plisat e kuq” novela, Botues “ Rilindja” 
1971 – “Plisat e kuq” Botues “Naim Frashëri” Tiranë, 
1972 – “Trenat e mesnatës” – Radio-dramë – Radio Prishtina, 
1976 – “Bletaja” roman për fëmijë – botim i autorit, 
1977 – “Kapituj jete” – tregime për të rritur “Rilindja” 
1978 – “Shelgjishtja është dëshmitare” Radio-dramë, Radio Prishtina, 
1978 – “Shi e puhi” – tregime, Rilindja, 
1981 – “Buka” novelë për të rritur “Rilindja”, 
1983 – “Në mjaltishtë” roman për fëmijë “Rlindja” 
1982 – Mote të thata – roman për të rritur – Rlilindja, 
1986 – Trandofila pa gjemba – novela, Rilindja, 
1989 “Guralec në këpucë” tregime, Rilindja”, 
1996 “Tregime shqiptare” – tregime SHKSH Prishtinë, 
1997 “Servisi i shpirtit” dramë, Teatri Kombëtar në Prishtinë, 
1999 – “Mendimi dhe suksesi” literaturë inspirative QMP 
2000 – “Magjia e urtisë” – roman, “Rilindja# dhe QMP 
2002 – “Shenjat para kthesave” – inspirative QMP 
2003 – “Fuqia është në ju” – audiokasetë, QMP 
2003 – “Thuaj jetës mirëmengjesi” roman, Rilindja
2004 - Rina dhe gjyshi’’ shqip e norvegjisht, fondacioni “Fhf” 
2004 – Ulurima, komedi – Teatri Kombetar Prishtinë, 
2005 “Rruga e lumturisë” tekste inspirative, QMP, 
2006 – Airmimet pozitive” inspirative QMP, 
2004 “Dëshira, dëshira, dëshira...” inspirative, QMP 
2004 “Ndryshoje jetën, o njeri” radio dramë – Radio Kosova, 
2005 – “Aforizma” QMP 
2006” “Shija e jetës” DVD, inspirative 
2009 – “Magjia e urtisë “ Anglisht – QMP 
2011 - “Vendlindja – Energjia pozitive...jeta” 
2013 - “Gjithnjë thuaj të dua!” motivuese 
Botues: Mendimi pozitiv, roman 
Përkthyes e redaktor i shumë librave letrarë, inspirativ, dhe filozofik. 
Shkrime origjinale, ese, kolumne në të gjitha gazetat e revistat në gjuhën shqipe. 
Kryesisht nga lëmia e kulturës. 
Skenarist dhe autor i emisionit “Mendimi Pozitiv” në RTK dhe në Radio-Kosovë 
për disa vjet rresht. 
Ligjërues i lëndës: ARTI I MENDIMIT POZITIV në AAB, në shkolla të mesme, 
fakultete, shoqata , në banka dhe në kompanitë më serioze në Kosovë.

Fotot